Siemens Mobility poprvé dodá vícesystémové elektrické lokomotivy Vectron

Vectron siemens ČD

Společnost Railpool, jedna z předních evropských společností nabízející pronájmem kolejových vozidel, si objednala 20 vícesystémových lokomotiv Vectron MS od společnosti Siemens Mobility. Lokomotivy jsou určeny pro provoz v jedenácti zemích východního koridoru (Německo, Rakousko, Polsko, Chorvatsko, Česko, Slovensko, Slovinsko, Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko, Srbsko). Lokomotivy budou dodány v několika etapách počínaje březnem 2022. Vozidlový park společnosti Railpool v současné době tvoří více než 400 lokomotiv včetně 33 jednosystémových elektrických lokomotiv Siemens. Po dodání vozidel z této první objednávky na vícesystémové elektrické lokomotivy od společnosti Siemens Mobility bude provozovat Railpool celkem 53 lokomotiv Siemens.

siemens vectron

“Jsme hrdí na to, že Railpool poprvé zařazuje do svého vozového parku vícesystémové elektrické lokomotivy Vectron od společnosti Siemens Mobility. Naše lokomotiva Vectron je nejenom symbolem spolehlivosti a vysokého výkonu, což jsou vlastnosti, které plně odpovídají potřebám přeshraniční železniční dopravy v Evropě. Jméno Siemens Mobility je symbolem blízkosti k zákazníkovi a včasných dodávek,” řekl Albrecht Neumann, generální ředitel pro kolejová vozidla společnosti Siemens Mobility.

Torsten Lehnert, generální ředitel společnosti Railpool, uvedl: “Naše první vícesystémové lokomotivy Vectron umožní našim zákazníkům přepravovat náklad a cestující v jedenácti zemích na východním koridoru. V kombinaci s naší obvyklou úrovní kvality služeb Railpool vytvoříme atraktivní nabídku pro železniční dopravní společnosti, která uspokojí jejich potřeby v oblasti nákladní i osobní dopravy na jednom z nejdůležitějších evropských železničních koridorů. Díky našemu silnému vozovému parku čítajícímu více než 400 lokomotiv můžeme ve společnosti Railpool nejen pružně a optimálně obsluhovat klíčové dopravní trasy v Evropě, ale také maximalizovat dostupnost těchto lokomotiv poskytováním celé řady našich osvědčených služeb.”

Ingo Wurzer, finanční ředitel společnosti Railpool, dodal: “Nákupem 20 lokomotiv Vectron MS chceme ještě lépe připravit společnost Railpool na očekávaný vývoj trhu, zejména ve východní Evropě. Railpool považuje za obzvláště důležité poskytovat svým zákazníkům co nejlepší služby a flexibilní řešení. Abychom si zajistili, že tak budeme moci činit i nadále, jak rosteme, uskutečnili jsme již v tomto roce s podporou našich akcionářů důležité investice a nyní se těšíme na nové lokomotivy, které jednoznačně splňují požadavky našeho vozového parku: 100 % moderní, přitom osvědčené, elektrické lokomotivy, které našim zákazníkům poskytují vysoce spolehlivé a výkonné služby.”

Lokomotivy Vectron MS objednané společností Railpool disponují maximálním výkonem 6,4 MW a maximální provozní rychlostí 200 km/h. Jsou rovněž vybaveny požadovanými národními vlakovými zabezpečovacími systémy i evropským vlakovým zabezpečovacím systémem (ETCS).

siemens Vectron

Společnost Siemens Mobility dosud prodala více než 1 100 lokomotiv Vectron celkem 56 zákazníkům. Tyto lokomotivy najely v provozu více než 450 milionů kilometrů a jsou certifikovány pro provoz v Rakousku, Belgii, Bulharsku, Chorvatsku, České republice, Dánsku, Finsku, Německu, Maďarsku, Itálii, Nizozemsku, Norsku, Polsku, Rumunsku, Srbsku, Slovensku, Slovinsku, Švédsku, Švýcarsku a Turecku.

Zdroj zprávy: Siemens
siemens