FOR JOBS 2018 a 3D EXPO

3D EXPO

Dvě významné doprovodné akce k veletrhu FOR INDUSTRY 2018, které reflektují současné trendy a potřeby. 3D EXPO ukazuje, kam se pravděpodobně budou posouvat výrobní technologie v příštích letech a FOR JOBS reflektuje nízkou nezaměstnanost, resp. nedostatek kvalifikovaných sil v některých průmyslových oborech.

FOR JOBS – příležitost pro obě strany
Na FOR JOBS si mohou najít lidé zajímavou práci, ale také firmy si zde najdou své nové zaměstnance. Nabídka je až překvapivě široká. Náborovou akci zde pořádala i Armáda České republiky, ale také Úřad práce ČR, Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, Českomoravská konfederace odborových svazů, Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost a několik známých personálních agentur.

Pro perspektivní zaměstnance si na FOR JOBS přišly i velké a známé firmy z různých oborů. Namátkou můžeme vyjmenovat například AERO Vodochody AEROSPACE a.s., ČEZ, a.s., LINET, spol. s r.o. nebo ELMEP s.r.o..

FOR JOBS 2018 FOR JOBS 2018

Pracovní pozice potřebují zaplnit i pobočky významných zahraničních firem, pro které se FOR JOBS 2018 stal užitečnou náborovou platformou. Na FOR JOBS 2018 proto připravili svoje stánky firmy jako REHAU Automotive, s.r.o., Ljunghall s.r.o., Doosan Bobcat EMEA, s.r.o., CB&I s.r.o. nebo Schäfer-Menk s.r.o..

Doprovodná akce FOR JOBS 2018 se tedy ukázala jako užitečný prostor pro ty, kteří práci hledají i pro firmy, které potřebují pracovníky.

3D EXPO – cesta do budoucnosti
Zatímco FOR JOBS řeší aktuální a často i velmi akutní problémy, tak 3D EXPO představuje patformu pro vizionáře, kteří prošlapávají cesty nových technologií a objevují nové možnosti, jak změnit současné výrobní technologie na mnohem vyspělejší úroveň. Fotogalerie zachycuje atmosféru akce, velký zájem návštěvníků a různost nabízených řešení…

3D EXPO 2018 3D EXPO 2018

3D tisk profesionálně
Ačkoli se firmy, zabývající se 3D tiskem koncentrovaly na 3D EXPO, objevila se výjimka, která našla svoje místo mezi strojírenskými technologiemi. Společnost MCAE Systems, s.r.o. poprvé v ČR představila 3D tiskárnu Studio System od společnosti Desktop Metal, která je prvním cenově dostupným zařízením pro 3D tisk z kovu v kancelářském prostředí. Dalším zajímavým exponátem pak byl stolní 3D skener ATOS ScanPort od společnosti GOM, který najde svoje uplatnění v oblasti skenování, měření a inspekci odlitků, plastových dílů, elektrod nebo prototypů do velikosti 200 mm v průměru. Motorizované osy tohoto zařízení usnadňují opakující se měření stejných dílů.

MCAE Systems MCAE Systems