FOR INDUSTRY 2018 – 2. část

FOR INDUSTRY 2018

V minulé části reportáže z FOR INDUSTRY 2018 jsme se věnovali především dodavatelů strojů a technologií, nyní se podíváme na další firmy, které se měly čím pochlubit.

Měříme
Firma Měříme s.r.o. provádí distribuce digitálních mikroskopů a měřicích přístrojů. Zajišťuje kalibrace, korozivní testy a poradenství v oblasti měření. Na stánku předvedla možnosti digitálního mikroskopu HIROX RH-2000.

Měříme

Bropack solution
Firma se zaměřuje na boj proti korozi a svým klientům nabízí ochranu průmyslových komponent, dílů, polotovarů, technologických celků a dalších produktů, a to na míru potřebám konkrétního případu. Firma je zároveň producentem a dodavatelem antikorozního papíru, antikorozních fólii, pasivačních kapalin a inhibitorů koroze.

Bropack

Stránský a Petržík
Výrobce pneumatických válců a rozvodných nebo regulačních prvků nabízí i elektrické pohony, rozvaděče a různé jednoúčelové stroje. Do portfolia firmy patří i zařízení pro gastro průmysl. Společnost se rovněž stala dodavatelem obráběcích strojů FGG Feeler. Na stánku FOR INDUSTRY 2018 předváděli jako novinku separátor olejové mlhy KOTON, který podle dodaného výkonu dokáže filtrovat vzduch od 3 do 18 m³, přičemž zachytí 99,5% částic do velikosti 3 µm. Absorbuje tak toxický olej, který se dostává do vzduchu při obrábění, řezání apod.

Stránský
Stránský a Petržík

Indeva
Společnost dodávající průmyslové ruční manipulátory představila nový model Indeva Liftronic® Easy s nosností 80 kg. Řada elektronických a pneumatických balancerů Liftronic® mimo jiné přináší i konektivitu pro Průmysl 4.0. Kromě balancerů šetřících lidskou námahu firma dodává i automatická průmyslová vozidla pro dopravu materiálu a polotovarů ve výrobních provozech. V některých evropských automobilkách již tato zařízení spolupracují s roboty, a to pomocí komunikačního a řídícího systému INDEVA Gateway.

Indeva Liftronic Easy

PROWELD
Hlavními exponáty na stánku společnosti Proweld byly nové kondenzátorové zdroje LBS accu 75 a LBS accu 90 pro akumulátorové svařování. Zařízení nabízejí o 75% vyšší výkon než konkurenční zařízení, což umožňuje spolehlivé přivařování nerezových svorníků až do průměru M8. U ocelových šroubů je garantováno spolehlivé navařování až do M10. Mezi dalšími zajímavostmi byl i automatický podavač svorníků VBZ nebo svařovací sestava DUOFIX pro topenáře.

PROWELD

DEOM
Společnost nabízí nejen 3D optické měřicí přístroje, ale i služby v oblasti skenování a přesného měření. Na FOR INDUSTRY 2018 firma předvedla 3D skener Solutionix CS2+, a to včetně synchronizovaného otočného a naklápěcího stolku pro skenovaný objekt. Dalšími sofistikovanými přístroji byly optický měřící přístroj MICRO-VU SOL pro menší série a stolní automatický MICRO-VU VERTEX pro větší série a složitější použití.

DEOM

ELMA LED
Masivní průmyslová světla rumunské výroby zajišťují nejen výraznou úsporu za energie při osvětlování výrobních hal a strojů, ale také dlouhou životnost. Inženýrská, projekční a realizační společnost Project International a.s. to potvrzuje poskytnutím 5tileté záruky.

ELMA-LED

Press-Hammer
V rozsáhlé expozici firma předvedla řadu modelů pístových a šroubových kompresorů. Hlavním exponátem byl šroubový kompresor COMPACK 2, který představuje unikátní řešení v poměru cena-hodnota. Použité technologie a parametry totiž odpovídají řádově větším a dražším modelům. Díky antikondenzačnímu systému, který eliminuje problém s kondenzátem, je COMPACK navržen tak, aby pracoval v pevných intervalech diskontinuálně. Dalšími exponáty byly šroubové kompresory SCC FOCUS 22-250 KW a SCC FLEXI 11-75 KW, šroubový kompresor KME B 7, COMPACK 5 V5, pístový kompresor Super Classic 55/15 S a další…

PRESS-HAMMER

tibbis
Společnost se specializuje na dodávky kompresorů pro širokou škálu průmyslových oborů a nabízí kompresory značek Renner Hydrovane a CompAir. Na rotační lamelové kompresory Hydrovane firma poskytuje záruku až 10 let nebo 48.000 motohodin. Na šroubové kompresory CompAir záruku 6 let nebo 44.000 motohodin. Firma také nabízí kompresory DLS & RENNER a kompletní program pro úpravu vzduchu, jako např. filtry, kondenzační sušičky, absorpční sušičky a řízení kondenzátu. K tomu firma nabízí i projekční a realizační práce při návrhu vedení vzduchotechniky a měření spotřeby stlačeného vzduchu, včetně termografie a diagnostiky vibrací u ložisek elektromotorů kompresoru.

tibbis

TEDOM
Společnost vystavila jednu ze svých kogeneračních jednotek, a to konkrétně model Micro T30 AP. Jednotka je plně automatická, má tichý chod a její instalace nevyžaduje náročnější stavební úpravy. Jedná se o řešení “vše v jednom”, takže výhodou je úspora místa i bezproblémové samořízení. Zařízení slouží k současné výrobě elektrické energie i tepla v jednom agregátu, díky čemuž se zužitkuje maximum energie. Výsledkem jsou pak vysoké úspory a ekologický provoz.

TEDOM