FOR INDUSTRY 2018 – 3. část

Závěr reportáží z letošního ročníku průmyslového veletrhu FOR INDUSTRY, který se konal opět na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA bude patřit menším expozicím, v kterých se ovšem dá najít mnoho zajímavého, což ocenila i řada návštěvníků veletrhu FOR INDUSTRY 2018.

FOR INDUSTRY 2018

ASPERA technology
Dobře vybavená strojírenská firma, která nabízí široké zkušenosti z výroby technologických a investičních celků, montáž kovových konstrukcí, povrchové úpravy ve vlastní lakovně a v neposlední řadě i vlastní konstrukční a technologické kapacity. Vysoký potenciál pro kvalifikované kooperace zajišťují moderní obráběcí a plechotvářecí stroje. Zkušenosti s nerezovými a hliníkovými materiály vedly k vytvoření vlastní řady výrobků.

AEROTEC GROUP
Firma s původními kořeny v leteckém průmyslu se specializuje na mazání strojních částí a motorů, na ochranu proti opotřebení, proti korozi, zvyšování hlučnosti nebo teploty. Na FOR INDUSTRY 2018 nabízela sadu svých extrémně výkonných maziv založených na přísadě AEROTEC® Metal Conditioner. Tyto produkty snižují tření kov – kov a s tím související nežádoucí efekty. Možnosti aplikací jsou velmi široké, a to od průmyslového využití v nejtěžších podmínkách až po využití v údržbě, při opravách automobilů a motocyklů, v domácích dílnách nebo při sportu (cyklistika, motosport atd.).

AEROTEC

1. Toušeňská
Společnost 1.Toušeňská s.r.o. se specializuje na poskytování služeb v oblasti tryskání a následných povrchových úprav. Svým klientům zajišťuje tryskání, matování, balotinování (saténování), kuličkování (shot-peening), sweeping, práškové lakování a také dodání vlastních tryskacích strojů. NA FOR INDUSTRY 2018 firma představila tryskací kabinu pro 3D tiskárny Hewlett Packard a zařízení pro ruční tryskání (řada TJJ).

Tousenska

ZWCAD
Značku ZWCAD u nás zastupuje společnost TECHSOFT s.r.o. , která je dlouholetým dodavatelem alternativ k AutoCAdu. ZWCAD je cenově zajímavá alternativa s českou podporou a se zachováním kompatibility souborových formátů výkresové dokumentace i samotného ovládání konstrukčního programu.

ZWCAD

ZINGA
Zinkování kovových povrchů za studena, resp. nátěrem bylo hlavním lákadlem expozice českolipské firmy DINO SERVIS. Firma je známá jako dodavatel ručního nářadí a vybavení dílen, ale na FOR INDUSTRY 2018 předváděla primárně belgický nátěrový systém ZINGA, s kterým má firma dlouholeté zkušenosti a umí je předat i svým klientům. Katodická ochrana ocelových konstrukcí systémem ZINGA představuje jakousi “galvanizaci za studena” a představuje jednu z nejlepších dlouhodobých ochran kovových povrchů.

Zinga

SolidLux
Podlahové nátěry pro průmyslové provozy od nizozemské firmy SolidLux u nás zastupuje společnost AEROTERM, a.s., která se v širším měřítku zabývá sušením, UV vytvrzováním a dalšími službami. SolidLux představuje vynikající systém pro rychlé nanesení odolného podlahového nátěru, který se během okamžiku vytvrzuje pomocí UV záření. Podlahy SolidLux pak vykazují všechny vlastnosti potřebné pro průmyslové provozy, sklady a dokonce i venkovní prostory. Firma nabízí různé barvy podlahových nátěrů a také protiskluzové varianty.

Solidlux

HUFSCHMIED
Na FOR INDUSTRY 2018 vystavovaly i zahraniční firmy. Německý producent řezných nástrojů pro technoplasty a neželezné kovy představil procesně optimalizované nástroje. Nástroje od firmy Hufschmied Zerspanungssysteme GmbH jsou používány v řadě High-Tech apliacích v různých odvětvích průmyslu.

Hufschmied

M & B Calibr
Novinkou na stánku známé ivančické firmy, která se specializuje na měřidla a kalibraci a také provozuje vlastní akreditovanou kalibrační laboratoř, byla prezentace aplikace Kalibrace-online, která komplexně řeší informovanost, správu a přehled potřebných údajů k měřidlům a vybavení měřicí techniky ve firmách. Firma M & B Calibr rovněž sama vyrábí měřidla pro specifické potřeby firem.

MB Calibr