Colfax Corporation se stala vlastníkem ESAB

ESAB

V pátek 13. ledna 2012 byla dokončena akvizice společnosti Charter International plc. Vlastníkem společnost ESAB se stala společnost Colfax Corporation.

Colfax Corporation se sídlem v Fulton MD, je průmyslová výrobní společnost uvedená na burze New York Stock Exchange. Charter International plc se sídlem v Irsku byla matkou dvou předních firem: ESAB, zaujímající vedoucí pozici v oboru svařování a Howden, předního výrobce vzduchotechniky.

“Jsme velmi potěšeni budoucím potenciálem a možnostmi, které tato akvizice přinese společnosti ESAB,” řekl Clay Kiefaber, výkonný ředitel Colfax. “Colfax Corporation je přední výrobní společností s dlouhodobě ověřeným operačním systémem – The Colfax Business Systém, který je přísně zaměřen na potřeby zákazníků a rozvoj silných značek. Společnost ESAB přesně odpovídá těmto požadavkům. Je světovým lídrem v oboru svařování. Této pozice dosáhla tím, že staví na silném partnerství se svými zákazníky a vytvořila značku, která je důvěryhodná po celém světě “.

ESAB zaměstnává přes 8500 lidí po celém světě, má obchodní zastoupení a své pobočky v 80 zemích a 26 výrobních závodů rozmístěných na čtyřech kontinentech. O společnosti

O společnosti Colfax CORPORATION – Colfax Corporation je globální výrobní a inženýrská společnost, která se zabývá výrobou vzduchotechniky a odsiřovacího zařízení, výrobními technologiemi a službami pro zákazníky po celém světě ve společnosti pod značkami Howden, Colfax Fluid Handling a ESAB. Colfax věří, že její značky patří mezi nejvíce uznávané na každém ze svých trhů. Colfax obchoduje na burzách NYSE pod burzovním označením “CFX.”

O společnosti ESAB
ESAB je jedním z největších a nejzkušenějších výrobců zařízení pro svařování a řezání kovů s historií sahající až do roku 1904. Je uznávánou autoritou v oblasti průmyslu. Pro své zákazníky se zavazuje poskytovat efektivní řešení svařovacích aplikací.

http://www.colfaxcorp.com