SCHUNK: Univerzální tester upínací síly

IFT tester

Co mají společného tlak vzduchu v automobilu a upínací síla sklíčidla soustruhu? Obě by měly být pravidelně kontrolovány, aby byla zajištěna maximální bezpečnost a účinnost procesu při každodenním používání. K tomu je určen nový univerzální tester upínací síly IFT.

schunk
Upínací síla upínacích trnů 2,3 a 6 čelistí může být pohodlně stanovena pomocí testeru upínací síly IFT: staticky nebo dynamicky až do 6 000 ot / min. Vyhodnocení dat se provádí prostřednictvím aplikace v tabletových počítačích nebo jiných terminálech.

IFT tester může být použit na 2, 3 a 6ti čelisťových sklíčidlech až do 6 000 ot / min, a to bez ohledu na výrobce sklíčidla a při maximální upínací síle 90 kN na čelist. Nastavitelné měřící prodloužení umožňuje změny upínacích průměrů mezi 72 mm, 88 mm a 108 mm. Vyhodnocení dat se provádí bezdrátovým přenosem dat pomocí aplikace v tabletu, mobilu počítači nebo na jiném druhu terminálu. Životnost baterie měřicí hlavy je více než 90 minut a dobití trvá méně než 3 minuty.

Statické nebo dynamické měření
Zkoušeč upínací síly může být použit pro statické měření, jako je stanovení ztráty upínací síly při dané rychlosti, nebo pro individuální nastavení požadované počáteční upínací síly pro jednotlivé obráběcí operace. SCHUNK doporučuje pravidelně kontrolovat upínací sílu na začátku sériové operace a také opakovaně mezi intervaly údržby.

Pravidelné ověřování zajišťuje základní bezpečnost. Pokud je to možné, měla by být upínací síla měřena ve stavu, v jakém je upínací sklíčidlo používáno v konkrétní upínací situaci. Jsou-li například použity horní čelisti, měla by obsluha změřit upínací sílu stejným způsobem na stejné pozici čelistí, jakou později použije na obrábění. Pokud měření odhalí, že upínací síla je pod cílovou hodnotou, SCHUNK doporučuje, aby operátor okamžitě zasáhl, aby byla zajištěna bezpečnost probíhajícího provozu. V závislosti na stavu upínacího sklíčidla je vhodné sklíčidlo soustruhu namazat nebo úplně rozebrat, vyčistit a poté opět namazat. Tuto službu nabízí také společnost SCHUNK v balíčku služeb.

Další výhody
Aby byla zachována trvale vysoká výkonnost, přesnost a bezpečnost procesů, jsou vaše sklíčidla SCHUNK po demontáži jednotlivých komponent důkladně zkontrolována servisními techniky SCHUNK. Vady nebo poškození lze včas rozpoznat a lze se tak vyhnout následným škodám nebo dokonce úrazům.

Zdroj zprávy: SCHUNK

SCHUNK