Autosalon Brno – SDA, AutoSAP a Veletrhy Brno podepsaly smlouvu o konání Autosalonu

Autosalon 2017

Dne 13.9.2016 byla v Brně podepsána dohoda o podmínkách účasti členských firem SDA a AutosSAP na novém veletrhu AUTOSALON BRNO 2017.

Dohoda byla uzavřena mezi Sdružením automobilového průmyslu AutoSAP a Svazem dovozců automobilů s Veletrhy Brno a.s.. Oba svazy myšlenku obnovení Autosalonu a Autotecu v podobně veletrhu automobilového průmyslu podporují. Byla tak zahájena nová etapa přípravy a konání AUTOSALONU BRNO v příštích letech.

Mezi nejdůležitější podmínky, které všechny tři strany odsouhlasily svým podpisem, patří:

AutoSAP a SDA se stanou gestory veletrhu
Automobilky se budou prezentovat na úrovní importérů nebo výrobců
AUTOSALON BRNO se uskuteční za účasti minimálně 20 automobilových značek.
Dovozci nebo výrobci automobilových značek sdružených ve výše uvedených asociacích se závazně přihlásí do 30. října 2016.

Za Veletrhy Brno podepsal dohodu generální ředitel Jiří Kuliš, za Svaz dovozců automobilů tajemník Josef Pokorný, za Svaz automobilového průmyslu vice-prezident Zdeněk Juříček. V případě splnění podmínek uvedených v dohodě bude termín AUTOSALONU BRNO 2017 zveřejněn po 30. říjnu 2016. Veletrhu by se měli zúčastnit i dodavatelé servisní techniky a komponentů.

podpis smlouvy
Při podpisu dohody poznamenali:

Viceprezident AutoSAP Zdeněk Juříček:
„Česká republika je velmoc ve výrobě automobilů, proto by se zde měl obnovit autosalon. Několikrát jsme se sešli s SDA a vedením Veletrhů Brno a společný názor rychle zvítězil. Rychlost, se kterou jsme se dohodli, určitě naznačuje, že AUTOSALON BRNO 2017 by mohl být úspěšný. Budeme se snažit, aby se na brněnském autosalonu prezentovala i užitková vozidla a aby v Brně opět existovala ikona autosalonů, která zde vždy byla.“

Tajemník SDA Josef Pokorný:
„V tuto chvíli vidím uskutečnění Autosalonu 2017 velmi pozitivně, již delší dobu ho připravujeme a teď tedy došlo k velmi důležitému kroku, kdy jsme podepsali vzájemnou smlouvu. Nastavené podmínky jsou velmi zajímavé a věřím, že jako automobilová velmoc skutečně navážeme na tradice předchozích Autosalonů a budeme pokračovat v roce 2017. Myslím si, že v nové podobě bude mít Autosalon 2017 úspěch.“

Jiří Kuliš, generální ředitel Veletrhů Brno a.s.
„Absence řádného Autosalonu byla dlouhodobě kritizována. Po takovéto akci existuje reálná poptávka minimálně 100 tisíc těšících se návštěvníků, kteří si chtějí na Autosalonu nejen auta prohlédnout, ale i koupit. Autosalony fungují velmi dobře. Jsem rád, že oba svazy navrhly jeho opětovné konání v Brně a stojí za jeho restartem.“.

Wiesmann

Podívejte se, jak vypadal na Autosalon 2009 (článek byl strojově exportován ze starého redakčního systému, takže formát a kvalita fotografií jsou pouze dokumentační).

Pagani Zonda