TÜV SÜD akreditován jako první certifikační orgán pro testování a certifikaci systémů na výrobu vodíku podle ISO 22734

vodík

TÜV SÜD Product Service GmbH získala jako první certifikační společnost akreditaci německého akreditačního orgánu DAkkS pro testování a certifikaci systémů na výrobu vodíku a systémů elektrolýzy podle normy ISO 22734:2019. Producenti systémů pro výrobu vodíku tak budou moci prokazovat bezpečnost, kvalitu a výkonnost svých výrobků.

ISO 22734:2019 je mezinárodní norma stanovující požadavky na konstrukci, bezpečnost a výkonnost systémů pro výrobu vodíku, vztahuje se na stacionární i mobilní systémy pro výrobu vodíku elektrolýzou vody. Testování a certifikace podle normy ISO 22734:2019 je důležitým předpokladem pro přijetí vodíkových systémů, které hrají klíčovou roli při energetickém přechodu a dekarbonizaci, a pro jejich uvedení na trh.

TUV vodík
Společnost TÜV SÜD má rozsáhlé zkušenosti a odborné znalosti v oblasti testování a certifikace systémů pro výrobku vodíku. Zkoušky v laboratorním měřítku (do výkonu cca 150 kW) lze provádět v našich vlastních laboratořích, například ve vodíkové laboratoři v Garchingu a v laboratoři pro simulaci prostředí a elektrické zkoušky ve Straubingu. Větší systémy lze testovat přímo u zákazníka. Po úspěšném dokončení zkoušek se uděluje zkušební značka „systém pro výrobu vodíku“, která potvrzuje shodu s normou ISO 22734:2019.

„Jsme rádi, že jsme jako první získali akreditaci pro testování a certifikaci systémů pro výrobu vodíku podle normy ISO 22734:2019. Díky tomu můžeme našim zákazníkům nabídnout komplexní služby, které pokrývají všechny aspekty bezpečnosti, kvality a výkonu systémů pro výrobu vodíku, na jednom místě,” říká Martin Sekura, manažer pro rozvoj vodíkových systémů ve společnosti TÜV SÜD.

Při přípravě na kompletní certifikaci systému elektrolyzéru se vyplatí testovat a certifikovat použité materiály a komponenty. I tyto zkoušky lze provádět u společnosti TÜV SÜD. Kromě certifikace systému podle normy ISO 22734 pomůže společnost TÜV SÜD výrobcům i s označením CE, nutným pro uvedení systému elektrolyzéru na trh, a to zajištěním shody s příslušnými evropskými směrnicemi a předpisy.

Akreditací pro testování a certifikaci vodíkových systémů podle normy ISO 22734:2019 potvrzuje společnost TÜV SÜD své vůdčí postavení nezávislého poskytovatele zkušebních služeb v případě vodíkových technologií. Společnost nabízí komplexní služby napříč celým hodnotovým řetězcem vodíku, od výroby, přepravy a skladování až po využití při různých uplatněních, jako jsou vozidla s palivovými články nebo průmyslové procesy.

Více informací: https://www.tuvsud.com/cs-cz/temata/vodik

Zdroj zprávy: TÜV SÜD Czech
tuv