Minerva představila svoje produkty na Zákaznických dnech Tajmac-ZPS

Minerva tajmac

Společnost Minerva Česká republika je významným dodavatelem podnikových informačních systémů pro strojírenské firmy. Není tedy divu, že se pravidelně zúčastňuje i Zákaznický dnů Tajmac-ZPS, kde může oslovit další zájemce a předvést jim nejen výhody svých produktů, ale také se pochlubit praktickými referencemi z nasazení ve výrobních firmách strojírenského typu.

Minerva

Na Zákaznických dnech Tajmac-ZPS 2019 společnost Minerva Česká republika, a.s. předvedla své 2 hlavní produkty, které mohou strojírenským firmám pomoci řídit jejich byznys efektivně, chytře a s ohledem na situace, které jsou v náročných podmínkách strojírenského průmyslu běžné a mají přímý vliv na ekonomiku firem, na včasné dokončování zakázek, na náklady a další aspekty strojírenské výroby.

Minerva Minerva

ERP QAD
Prvním představeným produktem byl firemní ERP informační systém QAD. Jedná se o komplexní systém, který obstarává průřezově všechny informační funkce firmy, a to od skladového hospodářství, přes plánování výroby, logistiku, řízení kvality, digitalizaci a oběh dokladů až po inteligentní byznysovou analýzu, která je neocenitelným nástrojem na podporu rozhodování. Výhodou ERP QAD je nejen jeho snadná přizpůsobitelnost pro různé typy strojírenské výroby, ale také zabudovaná podpora různých typů řízení. Systém QAD zvládne projektovou výrobu, zakázkovou výrobu, malosériovou a sériovou výrobu i štíhlou výrobu typu Kanban.

Vlastnosti ERP systému QAD také pomáhají minimalizovat čas pro uvedení nového výrobku a snižují čas na technickou přípravu výroby. QAD komunikuje se systémy CAD/PDM/PLM a samozřejmostí je plná podpora Průmyslu 4.0.

APS SIMATIC IT Preactor
Kromě ERP systému QAD dodává společnost Minerva Česká republika již 20 let na trh také vyspělý APS systém Simatic IT Preactor pro zdokonalené plánování výroby od společnosti Siemens. Preactor umožňuje výrobním podnikům zvýšit produktivitu až o 25%, snížit rozpracovanou výrobu až o 50%, zvýšit včasnost dodávek až o 90% a snížit zásoby až o 50%. Pro strojírenské firmy je určena možnost plánovat i do omezených kapacit. Optimalizuje pracovní příkazy na jednotlivé stroje a zahrnuje i sekundární omezení, což je vítanou funkcí například při poruše stroje nebo při změnách zakázkových priorit. APS SIMATIC IT Preactor tak pomáhá výrazně snižovat náklady a zvyšovat výrobu s kratšími dodacími lhůtami. Podrobněji jsme o tomto systému psali tady, ale pro zájemce je mnohem lepší osobní seznámení, a to buď přímo v prostorách společnosti Minerva česká republika, a.s. nebo na takových akcích jako jsou Zákaznické dny Tajmac-ZPS. Firma rovněž pořádá pravidelné internetové semináře (webináře), v kterých se podrobně zaměřuje na důležité funkce plánování výroby.

Články na podobné téma:
Zbavte se starostí a problémů s řízením výroby
Efektivní plánování strojírenské výroby
Snižování nákladů a zvyšování produktivity pomocí zdokonaleného plánování
Zítra 2. dubna se koná webinář o plánování výroby
Řídící systémy pro strojírenské firmy od Minerva ČR