Kam letos na MSV?

R.D.I.

Pro návštěvníky letošního Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně máme několik tipů, kam se na veletrhu podívat. Letos pořadatelé veletrhu, resp. společnost Veletrhy Brno, a. s. připravili opravdu bohatou nabídku, která překonává i loňský jubilejní ročník.

Pavilon B

R.D.I. s.r.o.
Na stánku 018 uvidíte výkonný laserový řezací stroj ADIGE-SYS LS5 s vláknovým laserem o výkonu 8.000 W a unikátní robotizované pracoviště pro ohyb trubek. Oba stroje jsou připraveny pro Průmysl 4.0. Podrobnosti najdete zde.

ADIGE-SYS LS5

Vavruška Trade s.r.o.
Tradiční vystavovatel je oficiálním zastoupením německého výrobce brusek Lissmac. Expozice 021 a 022 nabídnou průmyslové číslicově řízené brusky Lissmac SBM-l 1500 a SMD 133DRE. Podrobnosti jsou tady.

Lissmac SBM-l 1500

Pavilon A

MCAE Systems, s.r.o.
MCAE je expert na aditivní průmyslovou výrobu, 3D měření a doprovodné služby od software pro optimalizaci výkonu při třískovém obrábění, až po řešení deformací u plastových dílů. V loňském roce měla firma velkou a obsahově velice bohatou expozici. Letos bude expozice stejně rozsáhlá a rovněž zabere větší část pavilonu A1.

MCAE 2018

Digitální továrna v pavilonu A1
Tady potkáte nejen velké firmy jako ABB nebo 33A+, ale mnoho dalších, které se podílejí na projektu digitální továrny 2.0.

Pavilon G1/G2

Fronius Česká republika s.r.o.
Značka Fronius je známá mezi odborníky na svařování už dlouhá léta. Letos firma nabídne představení dvou novinek, a to svářecího zdroje TransSteel 2200, který umí multiprocesní svařování 3v1, tj. svařování obalenou elektrodou, MIG/MAG a TIG v jednom přístroji a svařovacího zdroje MagicWave 230i, který je určen pro TIG. Obě novinky a další exponáty najdete v púavilonu G2, stánek 013. Podrobnosti jsou zde.

fronius

Jan Cetl
Svařovací stůl ze Vsetína se stal za poslední roky pojmem. Jedná se o české stavebnice svařovacích stolů, které podle velikosti mohou být použity v domácích dílnách a garážích, ale větší typy i v údržbách a svařovnách strojírenských firem.

svářecí stůl

Pavilon V

Drekoma
Firma se specializuje na měření a optimalizaci vlhkosti vzduchu v průmyslových provozech. Dosahuje “zázračných” výsledků v lakovnách, na robotizovaných pracovištích, ve svařovnách, brusírnách a dalších pracovištích, kde dokáže eliminovat problémy příliš suchého vzduchu, což je paradoxně ve strojírenství často vnímáno jako žádoucí stav. Firma Drekoma dokáže příznivě ovlivnit náklady i v obrobnách, kde výpary z řezných kapalin způsobují respirační choroby a zvýšenou nemocnost obsluhy. V minulém roce jsme o Derekomě psali tady. Firmu najdete v Pavilonu V, na stánku č.131.

drekoma

Pavilon P
Tajmac-ZPS
Český výrobce obráběcích strojů představí nejproduktivnější dlouhotočné automaty – desetiosý K’MX SWING a osmiosý K’MX 816 CLEVER. Dalšími exponáty budou vertikální obráběcí centrum MCFV 1060 s automatickým výměníkem palet, robotem a aplikací Průmyslu 4.0 a vysoce přesné portálové centrum MCV 1220 s dvouosou souvisle řízenou obráběcí hlavou. Podrobnosti jsou tady.

Kovosvit MAS
Společnost představí 2 nové CNC soustruhy, a to model KL 285 QUICK a KL 435. Podrobnosti jsou tady.

Pavilon Z
V “zetku” letos bude sídlit důležitější expozice, než tomu bylo v posledních letech. jedná se o českou národní expozici Czech Republic: The Country for the Future, o které se více dovíte tady.

Future

To je jen několik málo tipů z nepřeberného množství í firem, které budou na MSV 2019 vystavovat. Důležité je, že na MSV si každý strojař najde, co ho zajímá. Široká škála firem, které nabízejí technologie, výrobní stroje, řešení a služby je dostupná i na mobilní aplikaci BVV veletrhy, pro Android i iOS od Apple. Tam najdete firmy nebo řešení, která hledáte, čísla stánku a mapky s umístěním, ale také informace o doprovodných akcích.